Логин:
Пароль:

Цветочный форум

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 7 из 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Флоринка - цветочный форум » КОМНАТНЫЕ ЦВЕТЫ » кактусы и суккуленты » Кактусы
Кактусы
OxyKsuДата: Воскресенье, 16.08.2015, 18:22 | Сообщение # 91
цветовод-профессионал
Город: Лозовая, Харьковская обл.
Сообщений: 994
Награды: 23
Репутация: 24
Статус:
хорошенький smile А имя есть у него?



Новый адрес Флоринки: http://florinka.3dn.ru
 
НаргисДата: Понедельник, 17.08.2015, 12:09 | Сообщение # 92
цветовод-любитель
Город: Россия
Сообщений: 97
Награды: 1
Репутация: 0
Статус:
.$IMAGE1$

.


На этом форуме меня нет. Здесь нечего ловить...

Сообщение отредактировал Наргис - Понедельник, 25.01.2016, 04:50
 
OxyKsuДата: Понедельник, 17.08.2015, 12:49 | Сообщение # 93
цветовод-профессионал
Город: Лозовая, Харьковская обл.
Сообщений: 994
Награды: 23
Репутация: 24
Статус:
да, отцветают сверх быстро sad Жалко. Хочется, чтобы с неделю радовали smile



Новый адрес Флоринки: http://florinka.3dn.ru
 
vadoslpmuДата: Понедельник, 02.11.2015, 18:18 | Сообщение # 94
начинающий цветовод
Город: Київ
Сообщений: 3
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
Всім доброго дня!
Прошу допомогти врятувати мій кактус (він дуже цінний для мене)
У кактуса з'явились коричнево-бурі плями, які почали розповсюджуватись знизу уверх. в цьому ж самому напрямку він почав начебто всихати, верхівка кактуса похилилась - прийшлося підв'язати його. Плями на дотик начебто тверді. Верхівка залишилась зелена (найширша частина темно-зелена і доверху світлішає). Кактус за весь час починаючи з весну ні разу не розквітав.
Звинуватив в хворобі червеця - обробив отрутою 2 рази всі рослини (спочатку обприскав і полив, потім через 2 тижні полив). Після обробки хімікатами процес начебто зупинився (вже пройшло більше місяця). Також приблизно 3-4 тижні вже не поливаю його.

Які в кого думки - що з ним?
Як його можна врятувати? Я думаю зрізати верхівку та укорінити її, але як правильно це зробити і коли (зараз чи навесні)? В різних джерелах описано по різному.
Стоїть він в мене в кімнаті на підвіконні, під яким батарея. Один рік намагався створити йому нормальні умови для зимовки - переніс на балкон, але там постійно відкриваються вікна і коли морози сильні температура падає нижче нуля. Останню зиму стояв в кімнаті.

Прошу допомогти. Заздалегідь вдячний за відповідь!
Фото кактуса додаються



Прикрепления: 1587532.jpg (145.9 Kb) · 8614213.jpg (155.2 Kb) · 7262382.jpg (178.5 Kb) · 0532888.jpg (158.4 Kb) · 3305431.jpg (168.3 Kb)
 
OxyKsuДата: Понедельник, 02.11.2015, 19:27 | Сообщение # 95
цветовод-профессионал
Город: Лозовая, Харьковская обл.
Сообщений: 994
Награды: 23
Репутация: 24
Статус:
vadoslpmu, доброго дня! Кактус врятувати можна, але... Зима на носі, йому спати треба. Наскільки швидко прогресує хвороба? Якщо на місці - залиште до весни, як просувається - будемо рятувати.

По-перше, беремо гострого чистого ножа і зрізаємо верхівку кактуса. Не треба жаліти, якраз до того місця, де верхівка тільки починає звужуватись. Коли зрізали, треба обтесати краї таким чином, щоб вийшло щось схоже на олівець колючий. Але без фанатизму, нам треба просто заокруглити зріз. Низ кактуса можно викинути, а можна лишити - весною купу діток видасть. Після цього кладемо наш зрізаний кактус на газету, газету на підвіконня (без протягів і вологи), і забуваємо про той кактус днів на три, а то й на п"ять, щоб підсох. Тоді беремо невеликий горщик, наипаємо в нього сухого грунту. Скласти грунт можна самому, рецептів в інтернеті багато. А можна взяти звичайний з магазину. хоч і універсальний, але додати в нього дрібного керамзиту і червоної битої цегли, кусочків без пилу. Кактус ставимо на грунт не прикопуючи і не вдавлюючи, щоб не падав підпираємо камінцями.

Якщо робити зараз, то ставимо на саме світле і тепле місце, бажано взагалі під люмінісцентну лампу. Але не на стелі лампа, а кактус на столі. Відстань близько 30 см повинна бути до джерела світла. Не поливати! Навіть якщо дуже хочеться! Максимум - десь через тиждень налити ложку води під горщик в піддон (не на грунт), щоб кактус почав тягти корені до води.

Не треба боятися! Я в минулому році восени рятувала кактус що ні з того ні з сього зігнувся. Влітку цвів уже smile

Добавлено (02.11.2015, 19:27)
---------------------------------------------
До речі, кактус у Вас - ехінопсис. Витримує тепературу до короткочасних -5. Зимувати краще все ж на балконі (наступного року коли вже корені будуть). Щоб не обморозився при різкій зміні теператури, можна прикрити прозорим пакетом або поставити у якийсь старий акваріум. Якщо і буде похолодання, то морозне повітря різко не обпече, температура знизиться навколо кактуса поступово.

Мої зимують в літній кухні, там взимку тримаємо температуру аби вода не замерзала, приблизно +5 градусів




Новый адрес Флоринки: http://florinka.3dn.ru
 
vadoslpmuДата: Вторник, 03.11.2015, 12:19 | Сообщение # 96
начинающий цветовод
Город: Київ
Сообщений: 3
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
OxyKsu, є декілька уточнюючих запитань:
1. Хвороба вже наче не прогресує - що це взагалі таке і звідки воно могло взятися?
2. Залишати до весни краще де: в кімнаті чи на балконі?
3. Коли саме краще обрізати його - у березні чи в квітні як встановиться стала тепла погода?
4. Обрізати як раз приблизно по рівню нитки, якою кактус прив'язаний ( див. Фото)
5. Низ кактуса, щоб він дав діточок, навесні поливати треба? Як часто?
6. З приводу горщику і грунту - той горщик, в якому зараз не підійде? На дно горщика не потрібно викладати каміння? В мене зараз грунт такий: внизу каміння велика фракція, земля з магазину для кактусів з додаванням невеликої кількості піску і зверху керамзит.
7. Після першої ложки води - який режим поливу?
8. З приводу зимування - короткочасні -5 це доба-дві? Якщо морози затягнуться довше, або буде менше -5, що робити? Його можна заносити в кімнату? І прикривати пакетом я так розумію щоб хоч якийсь доступ повітря був, тобто зверху або збоку відкрите?
 
OxyKsuДата: Вторник, 03.11.2015, 19:12 | Сообщение # 97
цветовод-профессионал
Город: Лозовая, Харьковская обл.
Сообщений: 994
Награды: 23
Репутация: 24
Статус:
1. Сказати точно не можу, але таке іноді буває. До всього, кактус у Вас витягнутий і нерівномірний по товщині - це від утримання його в темноті і теплої зимівлі
2. Краще балкон
3. Щойно побачите початок росту - світло-зелену пляму на маківці. Може бути і в березні, і в квітні, як почнеться активне світло
4. Можна так, можна нижче або вище - дивіться за ситуацією. Зауважте, що ті частини, що виросли з добрим освітленням, з часом можуть ширшати, щоб утримати велику масу. Ті, що з"явились в темноті або напівтіні, залишаться тонкими. Тому можливо, що через рік-два доведеться ще раз перевкорінювати номальну "голову" з доволі тонкої ноги
5. низ поливати треба, як звичайно всі кактуси - після повного просихання грунту
6. Горщик надто великий. Вибираємо такий, щоб навколо кактуса було місця не багато, десь сантиметр з кожного боку. Корені у них невеликі, у великому горщику дуже легко залити і ролина загине. На дно дренаж - каміння - обов"язково всім рослинам без винятку, це рятує від застою води. Земля для кактусів нічим не відрізняється від землі для фіалок чи пальм, це просто маркетинговий хід. Доо магазинної треба додати найдрібнішого керамзиту (0,5 см) або битої червоної цегли. Вони дають більше повітря в грунті і вбирають трохи вологи, яку потім поступово віддають.
7. Полив без фанатизму - кактус чудово переносить засуху і не терпить надлишку вологи. Після першої ложки десь через тиждень ще трохи налийте, і так до тих пір поки не буде великих сильних коренів. Взагалі, в період росту навесні за місяць має бути добрий жмуток коріння, але все індивідуально
8. пакетом можна з головою, йому те повітря взимку нічого не дасть. Головне світло і температурний режим. Якщо боїтесь заморозити, то можна влаштувати зимівлю між віконними рамами з боку балкона (якщо дерев"яні), або звичайний картонний ящичок покласти на бік, в нього поставити кактус і відкритою частиною до скла на підвіконня. Все ж буде прохолодніше ніж просто в кімнаті. Зимою не поливаємо. Як трохи зморщиться - не лякайтесь, це нормально




Новый адрес Флоринки: http://florinka.3dn.ru
 
vadoslpmuДата: Пятница, 01.04.2016, 20:15 | Сообщение # 98
начинающий цветовод
Город: Київ
Сообщений: 3
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
Дуже вдячний за відповіді!!!

Добавлено (01.04.2016, 20:15)
---------------------------------------------
OxyKsu, доброго дня! 
Я з порятунку кактуса (писав на форумі у листопаді) . Зробив як Ви писали. Обрізав, зробив конус, поклав на газету на підвіконня. Пролежав він п'ять діб. Підготував грунт, висушив його на підвіконні, але довелося додати трохи ще з упаковки трохи вологого. Висохший сів і горщик став напівпорожнім. Зібрався кактус покласти в горщик, але він на самому кінці покрився пліснявою? Він лежав на підвіконні в кімнаті, але в затемноному місці. В кімнаті постійно намагаємось підтримувати вологе повітря (маленька дитина є). Що тепер робити? Класти в горщик чи ще підсушит?
Заздалегідь  вдячний за відповідь!

 
StroyniskДата: Понедельник, 28.11.2016, 23:29 | Сообщение # 99
начинающий цветовод
Город: LIREDEENDOK
Сообщений: 47
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
<a href=http://prozmk.ru/>строительство коммерческих объектов</a>
<a href=http://нвзмк.рф/>цены на монтаж металлоконструкций</a>
<a href=http://www.нвзмк.рф/uslugi/plazmennaya-rezka/>услуги плазменной резки металла</a>
<a href=http://www.нвзмк.рф/>шляпный профиль</a>
<a href=http://www.нвзмк.рф/>тендер на монтаж металлоконструкций</a>


скоростную камеру
 
BillGestДата: Среда, 06.02.2019, 12:38 | Сообщение # 100
начинающий цветовод
Город: Каменец
Сообщений: 27
Награды: 1
Репутация: 0
Статус:
для тех кто любит не обычные кактусы, им понравится рипсалис https://fermer.blog/bok....is.html нереально красивый кактус)

Сообщение отредактировал BillGest - Понедельник, 18.03.2019, 09:03
 
OniloranayДата: Понедельник, 01.04.2019, 11:42 | Сообщение # 101
начинающий цветовод
Город: Львов
Сообщений: 4
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
шикарный просто
 
ira19840Дата: Четверг, 30.05.2019, 12:32 | Сообщение # 102
цветочный консультант
Город: Киев
Сообщений: 205
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
Очень нравятся кактусы, но говорят, что в доме их нельзя держать.
 
Tka4evaДата: Среда, 11.03.2020, 14:26 | Сообщение # 103
начинающий цветовод
Город: Киев
Сообщений: 5
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
У родственников забрала небольшой кактус, который стоял в закрытой квартире 3 года. Представляете, никакой воды. Какие они все-таки живучие.
 
Veronika_bmДата: Четверг, 02.04.2020, 14:03 | Сообщение # 104
начинающий цветовод
Город: Киев
Сообщений: 6
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
А підскажіть як правильно поливати кактуси, а вони в мене як пісочні годинники. Це ж через неправильни полив?

Сообщение отредактировал Veronika_bm - Четверг, 02.04.2020, 14:06
 
КимоноДата: Среда, 10.06.2020, 21:11 | Сообщение # 105
начинающий цветовод
Город: Днепр
Сообщений: 12
Награды: 0
Репутация: 0
Статус:
При поливе кактусов нужно учитывать что засуху эти растения переносят лучше чем влагу, так что главное не переборщить с водой. Мне для ухода за такими растениями помогает сайт о суккулентах и кактусах https://sukkulenty.com . Там много полезных советов не только о поливе, но и о других особенностях выращивания суккулентов.
 
Флоринка - цветочный форум » КОМНАТНЫЕ ЦВЕТЫ » кактусы и суккуленты » Кактусы
  • Страница 7 из 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Поиск: