Цветочный форум

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: viktoriy23  
Міф що вода після зворотного осмосу стає “мертвою”
GregorДата: Суббота, 28.06.2025, 17:57 | Сообщение # 1
цветовод-любитель
Награды: 0
Статус:
Багато хто й досі вірить у міф, що вода після зворотного осмосу стає так званою “мертвою” і непридатною для вживання. Це переконання часто поширюється людьми, які не до кінця розуміють, як працює система очищення зворотного осмосу. Я теж колись сумнівався, чи варто встановлювати таку систему вдома, бо чув подібні думки. Але після детального вивчення теми та особистого досвіду можу з упевненістю сказати — ці страхи безпідставні.

Зворотний осмос — це технологія, яка дозволяє очистити воду від шкідливих домішок, бактерій, вірусів, важких металів, залишків пестицидів та інших небезпечних речовин: https://simya.com.ua/zvorotn....-venkon. Під час цього процесу дійсно видаляється значна частина мінералів, але це не робить воду “мертвою”. У природі існує багато прикладів м’якої або майже демінералізованої води, яку люди вживають без шкоди для здоров’я — наприклад, тала вода або дощова.

Поняття “жива” чи “мертва” вода більше стосується емоційного або езотеричного підходу, ніж науки. Організм людини отримує основну частину необхідних мікроелементів з їжі, а не з води. До того ж, багато сучасних систем зворотного осмосу мають стадію ремінералізації, де у воду повертаються необхідні мінерали, як-от кальцій та магній. Тому говорити про шкідливість такої води — щонайменше некоректно.

Особисто я помітив, що після встановлення системи зворотного осмосу вода стала значно приємнішою на смак. Зник неприємний запах хлору, зник осад у чайнику. Я більше не турбуюсь, що п’ю воду з крана, адже впевнений у її чистоті. А щодо “мертвості” — це лише слово, яке нічого не має спільного з реальністю. Справжню користь і безпечність такої води підтверджують не домисли, а численні дослідження та мій власний досвід.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: