|
Які ознаки захворювання серцево-судинної системи?
|
|
| Jojil | Дата: Вторник, 16.09.2025, 10:43 | Сообщение # 1 |
 цветовод-любитель
Награды: 0
Статус: 
| Друзі, підкажіть, будь ласка, можливо хтось стикався. Моя тітка останнім часом почала часто скаржитися на втому, навіть при невеликих навантаженнях, а ще з’явилися набряки на ногах і вона стала частіше задихатися. Вона каже, що це, мабуть, від віку, але я хвилююсь, чи це може бути щось серйозніше. Читала, що інколи такі симптоми пов’язані із серцем. Чи може бути так, що це вже ознаки якогось захворювання серцево-судинної системи?
|
| |
| |
| JoniDeep | Дата: Вторник, 16.09.2025, 10:44 | Сообщение # 2 |
 цветовод со стажем
Статус: 
| О, так це дуже схоже на проблеми з серцем! У мене схожа історія була з батьком. Він теж спочатку думав, що то вік і втома, а потім виявилось, що серце не справляється нормально. Там головне не тягнути, бо може бути гірше. Набряки, задишка і слабкість — це вже тривожні дзвіночки. Я б радив не відкладати, а одразу йти до кардіолога, робити обстеження. Краще перестрахуватись і знати точно, ніж потім боротися з ускладненнями.
Ты можешь копировать меня, но ты никогда не будешь мной.
|
| |
| |
| Jojil | Дата: Вторник, 16.09.2025, 10:44 | Сообщение # 3 |
 цветовод-любитель
Статус: 
| Дякую за відповідь. Ви маєте рацію, краще перевірити, ніж думати, що все пройде саме. А скажіть, будь ласка, які саме обстеження потрібні в такому випадку? Чи достатньо зробити ЕКГ і УЗД серця, чи потрібно ще якісь аналізи? Хочу підготувати тітку морально і знати, до чого бути готовими, бо вона трохи боїться лікарів і завжди намагається уникати обстежень.
|
| |
| |
| JoniDeep | Дата: Вторник, 16.09.2025, 10:46 | Сообщение # 4 |
 цветовод со стажем
Статус: 
| Дивись, за твоїми описами це справді може бути серйозне. Лікарі часто говорять, що серцева недостатність https://heartsurgery.ionh.com.ua/service/serceva-nedostatnist підступна, бо спочатку здається, ніби це звичайна втома. Але якщо серце не перекачує кров як слід, організм починає давати збої — від задишки до набряків і навіть проблем з нирками. Обстеження потрібні комплексні: і ЕКГ, і ехокардіографія, і аналізи крові, щоб подивитися, чи є запалення чи інші зміни. Мого батька вчасно обстежили, і завдяки правильним лікам та рекомендаціям йому стало краще. Головне — не зволікати і налаштувати тітку, що це реально допоможе полегшити стан і не допустити ускладнень.
Ты можешь копировать меня, но ты никогда не будешь мной.
|
| |
| |