|
Гідроізоляція фундаменту приватного будинку
|
|
| Jojil | Дата: Вторник, 19.08.2025, 18:33 | Сообщение # 1 |
 цветовод-любитель
Награды: 0
Статус: 
| Маємо приватний будинок, зведений кілька років тому, і почали помічати в підвалі вогкість, особливо після сильних дощів. Чула, що це може бути через недостатню гідроізоляцію фундаменту. Поки не дуже розумію, як правильно вирішувати таку проблему: робити все з нуля чи можна обійтися якимись локальними рішеннями. Може, хтось стикався з подібним і знає, які методи дійсно працюють?
Сообщение отредактировал Jojil - Вторник, 19.08.2025, 18:33 |
| |
| |
| JoniDeep | Дата: Вторник, 19.08.2025, 18:34 | Сообщение # 2 |
 цветовод со стажем
Статус: 
| У мене була така ж історія, теж підвал постійно тягнув вогкістю, і я довго не міг зрозуміти, що робити. Виявилося, що основна причина саме в тому, що гідроізоляція фундаменту була зроблена абияк. Ми найняли спеціалістів, вони повністю відкопали фундамент і зробили якісну ізоляцію сучасними матеріалами. Різниця колосальна: запах вогкості зник, стіни перестали мокріти, а головне – більше не боїмося, що вода поступово зруйнує будинок. Я був дуже вражений результатом і тепер завжди раджу звертати увагу саме на професійну гідроізоляцію, бо своїми силами зробити добре дуже складно.
Ты можешь копировать меня, но ты никогда не будешь мной.
Сообщение отредактировал JoniDeep - Вторник, 19.08.2025, 18:35 |
| |
| |
| Jojil | Дата: Вторник, 19.08.2025, 18:35 | Сообщение # 3 |
 цветовод-любитель
Статус: 
| Дякую за відповідь. А ви робили повністю зовнішню гідроізоляцію чи достатньо було внутрішньої? Просто хвилююся, що зовнішні роботи можуть бути занадто дорогими та тривалими. Хотілося б зрозуміти, що реально допомагає в таких випадках.
|
| |
| |
| JoniDeep | Дата: Вторник, 19.08.2025, 18:38 | Сообщение # 4 |
 цветовод со стажем
Статус: 
| Ми спочатку теж думали зробити щось простіше, наприклад внутрішнє покриття підвалу, але майстри відразу пояснили, що це лише тимчасове рішення і проблему з водою воно не усуне. Волога все одно буде тиснути на стіни ззовні, і з часом руйнування фундаменту тільки посилюватиметься. Тому ми зважилися на зовнішню гідроізоляцію фундаменту https://szbk.pro/gidroizolyacziya/gidroizolyacziya-fundamentu/ Так, це вийшло дорожче і зайняло трохи більше часу, бо довелося відкопувати весь периметр, але результат того вартий. Використали сучасні матеріали, які створюють щільний водонепроникний шар, плюс зробили дренаж, щоб відводити дощову та ґрунтову воду. Після цього підвал став абсолютно сухим, і навіть під час сильних злив там комфортно і без запахів. Я тепер точно знаю, що тільки комплексний підхід дає справжній ефект.
Ты можешь копировать меня, но ты никогда не будешь мной.
|
| |
| |