| dima1987 | Дата: Четверг, 21.08.2025, 11:50 | Сообщение # 1 |
 начинающий цветовод
Награды: 0
Статус: 
| Вибір об’єму бойлера для дому чи квартири — завдання не таке просте, як може здатися на перший погляд. Кожна сім’я має свої потреби, і правильний підбір водонагрівача допоможе уникнути неприємностей, пов’язаних з нестачею гарячої води або надмірними витратами електроенергії. Особисто я завжди починаю з підрахунку кількості людей у будинку та середнього споживання води. Для однієї-двох осіб часто достатньо бойлера на 30–50 літрів, а для сім’ї з трьох-п’яти людей краще розглядати моделі на 80–100 літрів.
Не менш важливим є спосіб використання гарячої води. Якщо ви любите приймати душ щодня, а ванну використовуєте рідко, можна обмежитися бойлером меншого об’єму, зате з більш швидким нагріванням. Я сам колись обрав великий бойлер на 120 літрів, сподіваючись на комфорт для всієї родини, але зрозумів, що у пікові години вода все одно закінчується раніше, ніж хотілося б. Це змусило мене звернути увагу на потужність ТЕНа та наявність функції швидкого підігріву.
Ще один важливий аспект — тип бойлера https://galinfo.com.ua/news/yakyy_obiem_boylera_vybraty_409451.html. Вертикальні моделі займають менше місця, а горизонтальні легше інтегрувати під кухонну тумбу або у ніші. Обов’язково звертайте увагу на матеріал бака: нержавіюча сталь довговічніша, ніж емальоване покриття, хоча й дорожча. Також важливі системи захисту від накипу та корозії, адже вони продовжують термін служби приладу і зменшують витрати на обслуговування.
|
| |
| |