| Lawlet123 | Дата: Среда, 19.11.2025, 11:52 | Сообщение # 1 |
 начинающий цветовод
Награды: 0
Статус: 
| Привіт усім! Маєте поради: мій бойлер почав гріти воду набагато гірше — раніше гаряча вода була буквально через 15–20 хвилин, а зараз навіть через півгодини буває ледь тепла. Та й електрика “їсть” більше, ніж раніше. Я підозрюю, що причина — в тені: старий елемент вже, мабуть, перегорів або засмітився накипом. Але коли дивлюсь варіанти нових — плутаюся: медні або нержавіючі, “мокрі” чи “сухі”, яку потужність і довжину брати. Хочу вибрати так, щоб новий тен справді прослужив і не довелося міняти щороку. І ще: де зараз можна надійно купити такий тен?
|
| |
| |
| QuillMaster | Дата: Среда, 19.11.2025, 11:53 | Сообщение # 2 |
 начинающий цветовод
Статус: 
| Привіт! Дуже раджу підійти до питання серйозно — заміна нагрівального елементу може дуже сильно вплинути і на час нагріву, і на споживання енергії, і на довговічність бойлера. У мене був точно такий самий випадок: бойлер почав гріти гірше, шуміти — зняв старий тен, подивився, що він покритий товстим шаром накипу, і вирішив замінити на більш якісний варіант. Я виміряв всі параметри: довжину, форму (у мене U-образна частина), потужність, а також визначив, який матеріал буде кращим саме для моєї води. Потім замовив тен для бойлера на сайті grepan.ua. Там справді великий вибір: мідні й нержавіючі моделі, різні потужності, конфігурації фланців, форми. Завдяки цьому підбрав елемент, який ідеально підходить до мого бойлера. Після встановлення нового тена бойлер знову гріє воду швидко, шум зменшився, а накип почав накопичуватися повільніше — навіть здалося, що електрику стало “їсти” менше, ніж із старим. Так що, думаю, це був дуже вдумливий і правильний вибір.
|
| |
| |
| Lawlet123 | Дата: Среда, 19.11.2025, 11:53 | Сообщение # 3 |
 начинающий цветовод
Статус: 
| Дуже дякую за детальний розбір! Перейду за посиланням і підберу собі тен за твоїми порадами.
|
| |
| |