Цветочный форум

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Як зберігати зернову каву, щоб не втрачала аромат?
RozaBlueДата: Среда, 23.04.2025, 08:48 | Сообщение # 1
цветовод-любитель
Награды: 0
Статус:
Хто скаже, як правильно зберігати зернову каву вдома? Купую іноді по 0.5 кг, але ближче до кінця пачки кава втрачає аромат, смак стає “втомленим”. Пробував пересипати в скляну банку, зберігав у шафці подалі від світла — трохи краще, але не ідеально. Може, існує якась тара або інший спосіб, щоб кава довше залишалась свіжою? Бо шкода пити щось посереднє, особливо коли знаєш, якою смачною вона була на початку.

dikiypesДата: Среда, 23.04.2025, 09:01 | Сообщение # 2
цветовод-любитель
Награды: 0
Статус:
Оце знайоме питання. Я теж довго не міг зрозуміти, чому в перші тижні кава божественна, а потім “так собі”. Зараз беру каву тільки у тих, хто фасує її правильно — наприклад, в ESPAKO вся продукція запакована в пакети з клапаном, які не пропускають повітря, і це вже дуже допомагає. Додатково я пересипаю частину кави в вакуумну банку, а основну частину залишаю в пакеті. До речі, можна одразу брати менші фасування — по 250 г, як я. Так кава завжди свіжа. У них, на https://espako.store, навіть вказують дату обсмажування, і це дуже круто — знаєш, що не п’єш щось залежане. Головне — не тримати каву в холодильнику чи на сонці, і не відкривати зайвий раз без потреби.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: